Project omschrijving

Nieuwbouw sportcomplex Nije Westermar, Burgum

Nieuwbouw duurzaam sportcomplex Nije Westermar, Burgum

Het nieuwbouw sportcomplex huisvest een nieuwe sporthal, extra kleedkamers en wasruimtes voor FC Burgum en bovendien diverse multifunctionele ruimtes, waaronder een sportkantine, een danszaal en een praktijk voor fysiotherapie. De duurzame nieuwbouw van sportcomplex ‘Nije Westermar’ is, in samenwerking met de gemeente Tytsjerksteradiel, gebouwd op de plek waar in 2017 sporthal ‘Westermar’ in vlammen is opgegaan.

Goede prijs en werkwijze
We hebben het project via een aanbesteding in opdracht gekregen. De prijs, werkwijze en inbreng van toepassingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit waren daarbij doorslaggevend. Het duurzame ontwerp sloot perfect aan op de eisen van NOC*NSF. Het gehele project is afgerond binnen de gestelde tijd en binnen budget.

Duurzaam ontwerp
Door het realiseren van een gebouw met een hoge luchtdichtheid en de toepassing van circulaire materialen, hebben we volop ingespeeld op de duurzaamheidsambitie van de gemeente. Installatietechnisch is daar met onder meer de toepassing van zonnepanelen en een warmtepomp verder op ingespeeld. Gezamenlijk hebben we een GPR-score van 8,2 en een CPG-score van 7,8 weten te behalen.

Sportaccommodatie van het jaar
Het sportcomplex de Nije Westermar werd in 2021 door het NOC*NSF uitgeroepen tot sportaccommodatie van het jaar. De sportaccommodatie is de meest duurzame sportlocatie van Fryslân met het hoogste energielabel (A++++).

Relevante links:
Accommodatie | FC Burgum
Duurzaam bouwen – Haafkes

Opdrachtgever: Gemeente Tytsjerksteradiel
Architect: Alynia Architecten Harlingen
Plaats: Burgum
Bouwtijd: augustus 2019 – oktober 2020
Nieuwbouw sportaccommmodatie Nije Westermar, Burgum
Nieuwbouw duurzaam sportcomplex Nije Westermar, Burgum
Kleedkamer nieuwbouw sportcomplex Nije Westermar, Burgum
Duurzame nieuwbouw sportcomplex Nije Westermar, Burgum
Sportaccommodatie Nije Westermar, Burgum
Nieuwbouw duurzame sportaccommodatie Nije Westermar, Burgum