Project omschrijving

Nieuwbouw / grootschalige renovatie Twentebad, Hengelo

Het Twentebad speelt in de gemeente Hengelo een belangrijke rol op het gebied van sport en recreatie. Na een grootschalige renovatie en met de komst van een nieuwe hoofdingang kan het bad deze rol ook de komende jaren blijven vervullen en de regio voorzien in diverse activiteiten.

Bouwteam
In de ontwerpfase heeft Haafkes gezamenlijk met de gemeente Hengelo en haar ontwerpteam het voorlopig ontwerp opgewerkt tot een definitief ontwerp. In deze fase hebben wij het ontwerpteam van adviezen en optimalisaties voorzien om het plan binnen de gestelde kaders te kunnen realiseren. In de uitvoering was Haafkes hoofdverantwoordelijk en hebben wij nadrukkelijk de lead genomen, zonder daarbij de wensen en belangen van de opdrachtgever uit het oog te verliezen. Het Twentebad speelt in de gemeente Hengelo een belangrijke rol op het gebied van sport en recreatie. Na een grootschalige renovatie en met de komst van een nieuwe hoofdingang kan het bad deze rol ook de komende jaren blijven vervullen en de regio voorzien in diverse activiteiten.

De gebruiker voorop!
Met een slim faseringsplan en het realiseren van enkele tijdelijke voorzieningen heeft Haafkes er voor gezorgd dat bezoekers ook tijdens de verbouwing volop en veilig gebruik konden blijven maken van de faciliteiten van het Twentebad. Tijdens de verbouwing was het bezoekers aantal zelfs hoger dan in de voorgaande jaren!

Klaar voor de toekomst
Voorzien van gloednieuwe voorzieningen, moderne installaties en een
hoogwaardig opgewaardeerde thermische schil kan het Twentebad weer jaren vooruit!

Opdrachtgever: Gemeente Hengelo
Architect: Borgerink Architecten
Plaats: Hengelo
Bouwtijd: januari 2019 – februari 2020