Project omschrijving

Nieuwbouw sporthal MFA De Zweede, Boekelo

Nieuwbouw sporthal MFA De Zweede, Boekelo

Haafkes heeft een nieuwe multifunctionele sporthal gerealiseerd in Boekelo. De nieuwbouw sportaccommodatie kan desgewenst in twee gymzalen worden opgesplitst door middel van een elektrische scheidingswand. Het nieuwbouw project dat bestaat uit een sportzaal met bijbehorende ruimtes, zoals kleedkamers, douches en toiletten is gerealiseerd door Haafkes als onderdeel van de lokale bouwcombinatie (Haafkes-Trebbe-Stokkers). De Zweede is een multifunctionele accommodatie waar verschillende clubs en verenigingen hun activiteiten kunnen uitoefenen. Het is een plek waar evenementen en activiteiten van de  gemeenschappen Boekelo, Usselo en Twekkelo georganiseerd worden.

Installaties sporthal
De bestaande regeltechnische installatie is compleet vervangen en geïntegreerd in de nieuwe regeltechnische installatie (Schneider Electric). Het dak van de nieuwe sporthal is voorzien van 156 zonnepanelen waarmee duurzaam energie kan worden opgewekt.

Noaberschap
Door een fundraise-actie in Boekelo, Twekkelo en Usselo kwam de financiering voor dit project rond. De nieuwe sporthal, genaamd de Westerveldhal, is vernoemd naar wijlen Henny Westerveld, om zijn tomeloze inzet voor MFA De Zweede te blijven herinneren.

Relevante links:
De Zweede – Sport, Cultuur & Samenleving

Opdrachtgever: Stichting MFA De Zweede
Architect: bct architecten
Plaats: Boekelo
Bouwtijd: juni 2021 – maart 2022
Maatwerk nieuwbouw sporthal MFA De Zweede, Boekelo
Sporthal MFA De Zweede, Boekelo