Van renovatie naar transformatie

Vaak zijn oude en vervallen panden rijp voor de sloop, zonder dat er wordt gekeken naar andere mogelijkheden. In de meeste gevallen zonde; een duurzame oplossing is bestaande gebouwen een nieuwe invulling te geven zodat er unieke bestemmingen ontstaan. Haafkes herstelt en vernieuwt deze panden volgens de huidige maatstaven en normen, waarbij de authentieke elementen bewaard blijven. Veel aandacht  wordt besteed aan energetische maatregelen zoals “nul op de meter“. Uiteraard geven wij graag advies over energiezuinig renoveren, met het oog op een duurzame toekomst.

winnaarGF16

Winnaar NRP Gulden Feniks 2016, categorie renovatie

Wij zijn trots op het behalen van de NRP Gulden Feniks prijs voor renovatieproject Bouw van Jou in Deventer. Dit unieke project hebben wij in opdracht van Woonbedrijf Ieder1 mogen uitvoeren.

Uit het juryrapport:

“Volgens de jury vertegenwoordigt Bouw van Jou een van de grootste renovatieopgaves waar ons land voor staat: de onderkant van de kopersmarkt op weg helpen naar een eerste woning. De renovatie is volgens de jury even liefdevol als zorgvuldig en met oog voor detail uitgevoerd. Naast de verslechterde woningen werd ook de omgeving aangepakt, nu straalt alles een frisse eenvoud uit. Indrukwekkend. Hier metamorfoseerde een statusloos gebied tot een woonwijk waar je graag bent. Dat is een wonder op microschaal. Bouw van Jou bewijst dat je verpauperde wijken kunt transformeren tot pareltjes in een dorp of stad en sluit daarmee naadloos aan bij de aard van NRP Gulden Feniks.”

Klik hier voor meer informatie over dit unieke project.

Gerelateerde Projecten