Project omschrijving

Nieuwbouw Nationaal Trainingscentrum Turnen, Heerenveen

Nieuwbouw Nationaal Trainingscentrum Turnen, Heerenveen

Nieuwbouw turnhal
In 2020 hebben wij de nieuwe turnhal voor de Nederlandse Olympische turnploeg mogen realiseren. Een turnhal met een footprint van 30×54 meter en een hoogte van 8,8 meter, waarin naast de sportruimte ook kleedkamers, douches, toiletten en diverse algemene ruimten zijn ondergebracht.

Design & Build
Uitgangspunt voor de nieuwbouw van de turnhal vormde het programma van eisen van Sportbedrijf Heerenveen en het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Heerenveen. Onder aansturing en volledige verantwoordelijkheid van Haafkes is dit plan binnen 6 maanden tijd opgewerkt tot een technisch ontwerp, gerealiseerd én turn-key opgeleverd, inclusief het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Duurzaam en circulair
De turnhal is all-electric en voldoet aan de huidige BENG-normering. Hij is uitgerust met een warmtepomp en op het dak liggen 600 PV panelen waarmee de hal voorziet in haar eigen energiebehoefte. Door de uitstekend isolerende schil wordt de duurzaam opgewekte energie optimaal benut. De modulaire sporthal is opgebouwd met duurzame materialen en is vrijwel volledig demontabel en hermontabel. Dit betekent dat de sporthal, met uitzondering van de fundatie, één op één verplaatsbaar is.

Haafkes Fit Concept
De nieuwe turnhal is gerealiseerd op basis van het ‘Haafkes Fit Concept’. Een slim en bewezen concept waarmee wij aan de hand van een uitgekiend proces en doordachte basismodellen kwalitatief hoogwaardige gymzalen en sporthallen sneller, efficiënter en voordeliger gerealiseerd kunnen worden.

In prettige samenwerking met Sportbedrijf Heerenveen en onze bouwpartners hebben we de nieuwe duurzame sporthal binnen de gestelde projectkaders aan tijd, kosten en kwaliteit naar volle tevredenheid opgeleverd.

Relevante links

Haafkes Fit Concept

Nieuw nationaal trainingscentrum Heerenveen in gebruik genomen – Dutch Gymnastics

Epke Zonderland traint niet meer in Zonderland-hal – Leeuwarder Courant (lc.nl)

Opdrachtgever: Sportbedrijf Heerenveen
Architect: Eigen ontwerp (Haafkes)
Plaats: Heerenveen
Bouwtijd: september 2019 – december 2019
Nieuwbouw Nationaal Trainingscentrum Turnen, Heerenveen
Nieuwbouw Nationaal Trainingscentrum Turnen, Heerenveen