Project omschrijving

Nieuwbouw kantoorpand met werkplaats BIA, Apeldoorn

Het project ‘Nieuwbouw BIA Apeldoorn’ omvatte het ontwerp, de engineering en de realisatie van een nieuw kantoorpand met werkplaats voor de BIA Group in Apeldoorn. De BIA Group is actief in de verkoop en dienstverlening van machines voor openbare werken, mijnen, steengroeven en transport.

Bouwteam
In de zomer van 2019 kwam BIA in haar zoektocht naar een bouwpartner voor de realisatie hun nieuwe locatie terecht bij Haafkes. Het project verkeerde op dat moment in de definitie fase. De opdrachtgever had haar wensen en eisen vertaald naar een programma van eisen. Tezamen met BIA, en een door ons samengesteld bouwteam, hebben dit document, binnen het taakstellende budget, opgewerkt tot een technisch ontwerp.

Techniek
De uitdaging tijdens de engineering lag in het toekomstige gebruik van de extreem grote en zware machines in en om de werkplaats. Vooral de machines met rubstracks, welke vrijwel alles “meepakken” op hun weg, vormden hierbij een aandachtspunt. Ook het voorkomen van overlast door trillingen en geluid speelden een voorname rol in de engineering. Door de werkplaats los te koppelen van het kantoor hebben hier passend invulling aangegeven. Visueel vormt het complex wel één geheel.

In prettige samenwerking met onze opdrachtgever en bouwpartners hebben we het project binnen de gestelde projectkaders van tijd, kosten en kwaliteit in september 2020 opgeleverd.

Opdrachtgever: BIA Group NV
Architect: Artec Architecten
Plaats: Apeldoorn
Bouwtijd: augustus 2019 – september 2020