Project omschrijving

Duurzame overkapping Krajicek Playground, Den Haag

Nieuwbouw duurzame overkapping Krajicek Playground, Den Haag

Met de oplevering van een duurzame sportoverkapping voor de Krajicek sportaccommodatie in Den Haag is onze eerste innovatieve membraam overkapping in Nederland een feit! Alle buurtkinderen uit de Haagse wijk Escamp kunnen vanaf nu 365 dagen per jaar met elkaar sporten en spelen.

De duurzame sportoverkapping aan de Haagse Playground is 30 meter lang, 21,5 meter breed en 8 meter hoog. Het doek van de overkapping is tot 70% licht doorlatend en zo ontworpen dat het regenwater direct wordt afgevoerd en geïnfiltreerd in de grond rondom de Playground. De sportoverkapping bestaat uit een modulaire, demontabele houtconstructie en een duurzaam, luchtdoorlatend membraam.

De vervaardiging en bouw van de overkapping lag in handen van Haafkes en Pulastic en is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

“De kracht van onze Playgrounds is de combinatie van een veilige plek en de juiste begeleiding. Minimaal twee keer per week is er professionele begeleiding van een buurtsportcoach of een jongerenwerker. Daarnaast organiseren ook jongeren uit de wijk activiteiten. In ruil voor een studiebeurs verzorgen Krajicek Scholarshippers wekelijks verschillende sporten en spellen voor de kinderen uit hun buurt (krajicek.nl).”

Relevante links
Sport en recreatie – Haafkes
smc2-construction.co.uk
Duurzaam bouwen – Haafkes
Krajicek Playgrounds

Opdrachtgever: Krajicek Foundation
Architect: SMC2
Plaats: Den Haag
Bouwtijd: mei 2018 – juni 2018 (6 weken)