Project omschrijving

Nieuwbouw fabriek Dutch Nutrition Holding BV, Zwolle

Dutch Nutrition vervaardigt hoogwaardige poedervormige grondstoffen voor kindervoeding, zuigelingenvoeding en medicinale voeding. Haafkes heeft op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort de productielocatie van DNH gerealiseerd. Deze voldoet aan de hoogste hygiëne- en veiligheidseisen en is ingericht om maximale flexibiliteit in het productieproces te kunnen bieden.

Bouwteam
DNH heeft ons als bouwkundig aannemer rechtstreeks betrokken bij het bouwteam voor dit project. In de ontwerpfase hebben we het VO, onder
verantwoordelijkheid van Tebodin, gezamenlijk uitgewerkt tot een DO. Dit heeft Haafkes in samenwerking met haar bouwpartners vervolgens
opgewerkt tot een uitvoeringsgereed plan. Haafkes voerde de totaalcoördinatie, ook over onze nevenaannemers op installatietechnisch gebied.

BIM
De bouwkundige tekenwerkzaamheden hebben wij gezamenlijk met onze bouwpartners geheel in BIM uitgevoerd. De productielocatie is voorzien van een grote hoeveelheid gebouwgebonden- en procesinstallaties. Deze zijn in BIM nauwgezet op het bouwkundige model afgestemd. De BIM-coördinator van Haafkes heeft de coördinatie over het model gevoerd.

Duurzaam
Wij hebben het project onder het duurzaamheidlabel BREEAM***** (Outstanding) gerealiseerd. Al onze op hoofdbouwdelen toegepaste materialen hebben een onderbouwde/verantwoorde herkomst (MAT5). We hebben enkel beton toegepast met als basis puingranulaat, waardoor het positief bijdraagt aan de reductie van C02-uitstoot. De productiehal is gerealiseerd met een hoge luchtdichtheid (Qv10 – 0,47).

Opdrachtgever: Dutch Nutrition Holding BV
Architect: Tebodin, Hengelo
Plaats: Zwolle
Bouwtijd: september 2017 – april 2018