Project omschrijving

Uitbreiding Zeton B.V., Enschede

In 2020 hebben wij de bestaande locatie van Zeton B.V. in Enschede uitgebreid met kantoren en een productieruimte. Met name de bouw van de nieuwe productielocatie, genaamd High Bay 2, vormde een mooie uitdaging. Het is een imposante, in het oog springende hal geworden. n het dak zijn 3 immense dakluiken gerealiseerd, hierdoor kan Zeton haar producten in zijn geheel naar buiten hijsen. Daarnaast is de voorgevel van de nieuwe High Bay volledig demontabel, zodat men ook de mogelijkheid heeft om extreem grote producten naar buiten te verplaatsen.      

In de ruimte tussen de bestaande High Bay 1 en de nieuwe High Bay 2 hebben we een verbindingsgebouw gerealiseerd. Dit is voorzien van een werkplaats met bovenloopkraan, kantine, kleedruimten, toiletten en kantoren met vrij zicht op de productieruimte van zowel High Bay 1 als High Bay 2. Tijdens de realisatie van dit gebouw heeft de productie in High Bay 1 zonder noemenswaardige overlast volop doorgedraaid.

Bouwteam
Na in 2012 High Bay 1 te hebben uitgebreid, zijn we in 2019 door Zeton uitgenodigd als bouwteampartner voor de engineering en realisatie van de verdere uitbreiding van haar productielocatie.

In DO-fase sloten wij aan bij het ontwerpteam van Zeton. Samen met hen en onze installateur  hebben wij het DO opgewerkt tot een uitvoeringsgereed ontwerp. Daarbij waren wij onder meer verantwoordelijk voor de technische maakbaarheid, waarbij we specifiek hebben gekeken naar de toepassing van duurzame materialen en de akoestiek binnen het complex. In de uitvoeringsfase lag de overallcoˆrdinatie in handen van Haafkes. In deze fase hebben wij  nadrukkelijk de lead genomen in de aansturing van het bouwproces, zonder daarbij de wensen en belangen van onze opdrachtgever uit het oog te verliezen.

Hoewel de gewenste bouwtijd van de nieuwe High Bay met 5 maanden zeer beperkt was, hebben we het project binnen de gestelde projectkaders en naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever uitgevoerd en opgeleverd.

Opdrachtgever: Zeton B.V.
Architect: Leferink Architecten BNA BV
Plaats: Enschede
Bouwtijd: januari 2020 – juni 2020