Project omschrijving

Restauratie en uitbreiding van het IJsselhotel, Deventer

Het IJsselhotel is een befaamd rijksmonument en opende haar deuren als luxe designhotel. Het is een, door Haafkes, gerestaureerd neoklassiek 19e eeuws pand, uniek gelegen aan de westkant van de IJssel met uitzicht op de stad Deventer. Het hotel is nu al één van Nederlands meest markante hotels.

Recensie De Volkkrant
Na de opening plaatste De Volkskrant een recensie. En daar citeren wij graag uit: ‘Onze eerste indruk: Mooimooimooi. Het neoklassieke, 19de-eeuwse pand (dat ooit is gebouwd als een aanlegplaats voor zeehandelaren annex militair hospitaal) is na zijn bestemming als koffiehuis helemaal gerestaureerd. Daarbij moet het adagium hebben gegolden: het kost een paar centen, maar dan héb je ook wat. Initiator van de restauratie was het Bergkwartier, het stadsdeel dat ook de historische binnenstad van Deventer al in een vroeg stadium van de slopershamer heeft gered.

Openingsdag
Voor de hotelexploitant (en toch ook een beetje voor de Haafkes medewerkers) was er nog een compliment: tijdens de openingsdag werden de eerste reserveringen voor feesten, een trouwerij en overnachtingen gedaan. Een tip?

Opdrachtgever: Huiskes Mode B.V.
Architect: Bessels Architekten en ingenieurs
Plaats: Twello
Bouwtijd: maart 2015 – augustus 2015/oktober 2015