Project omschrijving

Nieuwbouw Kapsalon en appartement, Schalkhaar

Midden oktober 2010 heeft Haafkes Veldwachter via een aanbesteding de opdracht binnengehaald van een nieuw te bouwen kapsalon met appartement in Schalkhaar. Na het verstrekken van de definitieve opdracht, zijn we begin november gestart met de werkzaamheden. Dit ging aanvankelijk voorspoedig, tot dat de winter inviel. Sneeuw en bevroren ondergrond belemmerden ons de toegang tot de bouwput tussen de vorstperioden door, zodat de fundatie moeizaam gerealiseerd kon worden. Ook de aanvraag van bouwstroom verliep uitermate moeizaam en de nutsbedrijven hadden inmiddels een onmogelijke achterstand opgelopen door weersomstandigheden. Al met al een moeizame start.

Vervolgens meldde de opdrachtgever in dit stadium dat er 22 mei een feestweekend in het dorp zou plaatsvinden en ze van deze gelegenheid gebruik wil maken om haar nieuwe salon, met het nog te verhuren appartement, wil promoten. Dan moet je met het hele bouwteam toch echt de schouders eronder zetten. Maar gelukkig keerde het tij. Het kalkzandsteen casco, de verdiepingsvloer en de gehele kapconstructie verliepen zeer soepel. Nadat het pand casco zover gereed was, zijn de aluminium kozijnen geplaatst en is er een noodlaag aangebracht, waardoor de afbouwwerkzaamheden op de begane grondvloer (kapsalon) konden starten.

De opdrachtgever was dan ook tevreden over de vorderingen en liet dit bij de bouwvakkers blijken door één à twee keer per week een snack, vis of een complete lunch voor te schotelen.

Inmiddels is deze bouw naar tevredenheid van alle betrokken partijen opgeleverd.