Grootschalige renovatie voormalig V&D-pand, Doetinchem

/, Renovatie, Utiliteitsbouw, Verbouw/Grootschalige renovatie voormalig V&D-pand, Doetinchem
Grootschalige renovatie voormalig V&D-pand, Doetinchem2019-02-21T17:52:15+02:00

Project Description

Grootschalige renovatie voormalig V&D-pand

Op 14 februari is de nieuwe H&M in Doetinchem feestelijk geopend.

Dit voormalige V&D-pand hebben wij voor onze opdrachtgever grondig gerenoveerd.

Split-level
Het oorspronkelijke pand had in het midden een split-level van vloerniveaus. Deze split-level-vloerconstructies hebben we gesloopt, waarna middels nieuwe staalconstructies en prefab betonvloeren weer traditionele bouwlagen zijn gemaakt voor de begane grond, eerste verdieping en dak.

De scheidingswanden van de omliggende panden zijn voorzien van nieuwe voorzetwanden en/of stucwerk, met het doel om een vlakke wand voor de winkelinrichting van H&M te realiseren. Tevens zijn er nieuwe cementdekvloeren aangebracht, waarover nieuwe tegelvloeren zijn aangelegd.

Gevel
De gevel is weer fris en nieuw door de toepassing van grote heldere glasvlakken in aluminium kozijnen met rondom gevelstucwerk.

Winkel anno 2019
Het gebruiksgemak is in optima forma voor het winkelend publiek door de plaatsing van nieuwe roltrappen en een personenlift.

De H&M heeft nu de beschikking over een kelderoppervlakte van 500 m², een begane grond en eerste verdieping van beide 1000 m².

Een project in de binnenstad van Doetinchem waar we trots op zijn!

Opdrachtgever: Edraco B.V.
Architect: Urban Climate Architects
Plaats: Doetinchem
Bouwtijd: april 2018 – november 2018