Verbouw schoolgebouw tot zorgappartementen Alfonsusplein, Enschede

/, Verbouw, Zorg/Verbouw schoolgebouw tot zorgappartementen Alfonsusplein, Enschede
Verbouw schoolgebouw tot zorgappartementen Alfonsusplein, Enschede2016-12-14T10:50:04+00:00

Project Description

Verbouw schoolgebouw tot zorgappartementen Alfonsusplein, Enschede

In opdracht van Holtdijk Project B.V. is er een plan gemaakt voor de herbestemming van het voormalige gebouw van de Alfonsusschool aan de Daalweg te Enschede.
Ten aanzien van het schoolgebouw is getracht zowel de buitenkant als het interieur zo veel mogelijk intact te laten. De maat van de klaslokalen bleek uitstekend geschikt te zijn om zorgeenheden in te huisvesten. In totaal is plek voor 11 zorgeenheden en een ruimte voor een slaapwacht. Aan de voorzijde van het gebouw bleven de uiterlijke veranderingen beperkt tot enkele kozijnaanpassingen ten behoeve van Franse balkons. Aan de achterzijde van het gebouw is een grote dakopbouw toegevoegd voor de appartementen in de zolderkap.
Op de kop van het oude schoolgebouw is een klein nieuwbouw blok geplaatst. Dit vormt in schaal en materialisering de overgang tussen de gymzaal en het monumentale schoolgebouw. Tevens markeert het de ingang van de nieuwe toegangsweg vanaf de Hogelandstraat. Dit blok biedt plaats aan vier zorgeenheden.

Opdrachtgever: Holtdijk B.V.
Architect: Beltman, Architecten & Ingenieurs B.V. te Enschede
Plaats: Enschede
Bouwtijd: juli 2010 – juli 2011