Woensdag 17 juni waren John Glorie namens Infestos en Lucas Haafkes namens Aannemersbedrijf Haafkes bij de contractondertekening voor het verbouwen en uitbouwen van rijksmonument Het Vereenigingsgebouw. Het markante gebouw is ontworpen door C.B. Posthumus Meyjes senior en gebouwd aan het einde van de 19e eeuw.

Infestos richt zich via haar dochtermaatschappij Infestos Monumenten BV op het duurzaam renoveren en in ere herstellen van regionaal erfgoed. In 2016 heeft Infestos ‘het Vereenigingsgebouw’ gekocht om het volledig te restaureren, uit te bouwen en te voorzien van een vernieuwd inbouwpakket. Het zal straks dienstdoen als hotel-restaurant en congrescentrum in Hart van Zuid. Het gebouw wordt aan de achterzijde uitgebreid met een aanbouw ten behoeve van de hotelfunctie. Op de plek van de later aangebouwde theaterlobby wordt op de oorspronkelijke contouren een brasserie gerealiseerd. Om het gebouw heen wordt een parkachtige tuin aangelegd waarin een vijver verwijst naar de vijver zoals oorspronkelijk ook aanwezig.

Wij zijn er trots op dat we mogen bijdragen aan het herstel van dit prachtige gebouw waar veel inwoners in Hengelo grote waarde aan hechten. We kunnen niet wachten om te beginnen met het verfraaien van deze blikvanger!