Onlangs heeft Haafkes, samen met Sportstad Heerenveen en vanPanhuis Installatietechniek, de aannemersovereenkomst ondertekend van de nieuwe, exclusieve turnhal in Heerenveen. ,,Een fantastisch mooie opdracht, die perfect past in de portefeuille van ons bedrijf”, aldus Fons Haafkes. De nieuwe turnhal krijgt geen gasaansluiting en wordt qua installaties volledig elektrisch uitgevoerd. Daarnaast wordt het pand voorzien van zonnepanelen.

Nationaal trainingscentrum turnen heren en dames
De nieuwe hal, met een oppervlakte van 1.620 m², is alleen bedoeld voor Olympische topsporters, zoals Epke Zonderland en Sanne Wevers. Zij kunnen straks nog beter en vaker trainen. De huidige turnhal, vernoemd naar Epke Zonderland, is nu vaak bomvol. Deze bestaande turnhal van Sportstad Heerenveen was veertien jaar geleden de meest  innovatieve hal van Europa, maar nu moet er iets nieuws komen. Met de tweede, nieuwe hal kan het topturnen in Heerenveen naar een nog hoger niveau worden gebracht en komen er voor de turnverenigingen meer mogelijkheden om te trainen in de bestaande turnhal. De nieuwe turnhal wordt het nationaal trainingscentrum voor turnen heren en dames. In het gebouw met de afmetingen 30 meter x 54 meter komt een turnhal, toiletten, kantoor/overlegruimte, een fysio-/ EHBO-ruimte, twee was-/ kleedkamers en een toestellenberging.

Winter 2020
Na de bouwvak, op 31 augustus, starten we met de bouw. De oplevering van de nieuwe turnhal is op 18 december en op dat moment ook al volledig ingericht. Onze Olympiërs kunnen dus op 19 december voor het eerst in de nieuwe hal trainen.

v.l.n.r.: Henk Sok (directeur VanPanhuis Installatietechniek Hoogeveen), John van Teijen (Financieel directeur Sportstad Heerenveen), Fons Haafkes (Aannemersbedrijf Haafkes)

Epke Zonderland Turnhal

De huidige turnhal, vernoemd naar Epke Zonderland