Op 5 oktober vierden we het 90-jarig bestaan van Aannemersbedrijf Haafkes met ongeveer 400 gasten in een prachtige ambiance op het Military-terrein in Boekelo-Enschede. Het programma was onderverdeeld in een training, wedstrijd, finale en nabeschouwing en werd aangestuurd door onze dagvoorzitter Sybren van Doesum.

De training

We startten met een prikkelende lezing ‘Leidinggeven aan professionals? Niet doen!’ van prof. dr. ir. Mathieu Weggeman (Universiteit Eindhoven). Een boeiend verhaal met een gezonde dosis humor. Daarna werd het publiek door Sander Martinec van Smart2IT meegenomen in de digitale wereld van de hololens. Fons Haafkes liet ons de projecten van Aqua+ Goor en het Twickel College in Hengelo door de augmented reality-bril zien en besteedde aandacht aan de Haafkes app.

De wedstrijd

Door middel van de presentaties van Lucas Haafkes (het verleden-heden van een duurzaam aannemersbedrijf) en Fons Haafkes (de toekomst van Haafkes) werden de gasten geïnformeerd over het wel en wee van Aannemersbedrijf Haafkes. Hun verhalen werden ondersteund door twee prachtige bedrijfsfilms met Fons en Lucas en hun medewerkers in de hoofdrol en een felicitatie van Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland). Natuurlijk bleef oprichter Willem Haafkes niet onvermeld. De tweede generatie werd door Lucas Haafkes in het zonnetje gezet. De vierde generatie, Tim, Tom, Fabiènne en Bernd, kregen de eer prachtige boeketten te overhandigen aan Frans en Dini, Jos, Rikie en Gerda Haafkes.

De finale

Martin Lips (bondscoach KNHS Eventing), zijn zoon Tim Lips (Rio 2016), Tom Haafkes (zoon Fons) en Fabiènne Haafkes (dochter Lucas) gaven een clinic voor de hoofdring van de Military.

De nabeschouwing

Onder het genot van een hapje en een drankje (Boenders Catering) en met muzikale begeleiding van Cartoon was er volop ruimte om kennis te maken en bij te praten met de overige gasten.

Het team van Bert Radstaake zorgde voor een uitstekende techniek,Simone Derksen zette de organisatorische ‘puntjes op de i’ en de fotoreportage is gemaakt door Carolien Abbink.

Fons Haafkes, Lucas Haafkes en de overige medewerkers bedanken u nogmaals voor uw komst. Uw aanwezigheid heeft bijgedragen aan deze geslaagde middag.

Foto’s kunt u vinden op de voormalige aanmeldpagina www.haafkes90jaar.nl