Op locatie ’t Bouwhuis staat de herontwikkeling van een groot dagbestedingscentrum op het punt van beginnen. Maandag 25 februari zijn de contracten ondertekend met de partijen die de herontwikkeling bouwkundig uitvoeren.

Met de herontwikkeling is een totaalbedrag gemoeid van ruim 5 miljoen euro. De contracten zijn door De Twentse Zorgcentra afgesloten met lokale partijen; de aannemer voor het bouwkundig werk is Haafkes en voor de installaties is dat de firma Loohuis. Zij zullen circa 1,5 jaar bezig zijn met de uitvoering van de werkzaamheden. De bouw start op 11 maart aanstaande en zal gefaseerd (in drie fasen) plaatsvinden om de overlast voor cliënten zoveel mogelijk te minimaliseren.

De herontwikkelde locatie biedt straks dagbesteding aan circa 168 cliënten. Ook komt in de nieuwe locatie een Grand café dat gerund zal worden met én door cliënten. Het Grand café wordt multifunctioneel ingericht zodat het voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Dit betreft o.a. de uitzendingen van de lokale tv-zender Boom TV, kerkdiensten en de speluitleen van de Spelotheek. In de nieuwe locatie worden verder in totaal 20 multifunctionele lokalen ingericht; elk met bijbehorende voorzieningen zoals een eigen pantry en eigen sanitaire ruimte.