Een project waar we met recht trots op zijn! Aannemersbedrijf Haafkes mocht het rijksmonument Het Vereenigingsgebouw in Hengelo renoveren en uitbouwen. Het markante gebouw is ontworpen door C.B. Posthumus Meyjes senior en gebouwd aan het einde van de 19e eeuw.

Haafkes
In dit project kunnen onze mensen helemaal hun ei kwijt. Alle disciplines zijn in dit gebouw verwerkt: restauratie, renovatie en nieuwbouw. Omdat wij alles in BIM verwerken, kon de opdrachtgever al door zijn gebouw wandelen voordat het er überhaupt stond. Door het werken in BIM, kunnen wij zogenaamde ‘clashes’ eerder opmerken en daar sneller op reageren. Zo kunnen faalkosten laag blijven en wordt de bouwtijd versneld.

Grand café & boetiekhotel De Verééniging
Nog even en dan is Grand café en boetiekhotel De Verééniging een feit en is Hart van Zuid een fantastische aanwinst rijker! Het gebouw wordt aan de achterzijde uitgebreid met een aanbouw ten behoeve van de hotelfunctie. Op de plek van de later aangebouwde theaterlobby wordt op de oorspronkelijke contouren een brasserie gerealiseerd. Om het gebouw heen wordt een parkachtige tuin aangelegd waarin een vijver verwijst naar de vijver zoals oorspronkelijk ook aanwezig. Een plek waar je straks kunt borrelen, eten , slapen, feesten, zakelijke bijeenkomsten kunt organiseren en ook trouwen behoort tot de mogelijkheden.

Film en montage: Justin van der Laan, Spotlight