Project omschrijving

Ver-/nieuwbouw Het Stedelijk Lyceum Innova, Enschede

Door middel van het planten van een boom hebben wij tezamen met de opdrachtgever, haar adviseurs en onze bouwpartners in september 2021 het startsein gegeven voor de vernieuwbouw van Innova. Een duurzaam en eigentijds schoolgebouw.

Het project omvatte de transformatie van het voormalig Service Centrum Oost, waar politie, Onderhoud Enschede en de Twentse Zorgcentra waren gehuisvest, tot een nieuw onderkomen voor Innova. Daarbij hebben wij in het bestaande gebouw meerdere functionele leerpleinen gecreÎerd met transparante lesruimten, praktijklokalen en collegezalen. Verder is het gebouw voorzien van een kantine en een (school)bibliotheek. Wat deze school bijzonder maakt, is de indeling; elke klas heeft een gezamenlijke leerruimte waar ook de lockers staan, en drie lokalen die eraan vast zitten. Het idee achter Innova is dat leerlingen de baas zijn over hun eigen leerroute maar zonder het risico op lanterfanten.

Duurzaamheid
De transformatie van het voormalig Service Centrum Oost is een goed voorbeeld van het duurzaam hergebruik van een bestaand gebouw. Ten eerste omdat het overgrote deel van het gebouw is herbestemd. Daarnaast hebben we ook bij de inpassing van nieuwe materialen zoveel mogelijk voor de meest duurzame oplossingen gekozen.

In prettige samenwerking met onze opdrachtgever en bouwpartners hebben wij het project in mei 2022 opgeleverd.

 

Opdrachtgever: Het Stedelijk Lyceum
Architect: bct architecten
Plaats: Enschede
Bouwtijd: augustus 2021 – mei 2022