Transformatie schoolgebouw tot Gezondheidscentrum Het Kompas, Hengelo

/, Zorg/Transformatie schoolgebouw tot Gezondheidscentrum Het Kompas, Hengelo
Transformatie schoolgebouw tot Gezondheidscentrum Het Kompas, Hengelo2016-12-14T10:49:59+00:00

Project Description

Transformatie schoolgebouw tot Gezondheidscentrum Het Kompas, Hengelo

In de wijk Groot Driene in Hengelo hebben we een voormalig schoolgebouw getransformeerd tot een gezondheidscentrum. Het gaat om een totale renovatie van binnen- en buitenkant inclusief een aanpassing van de entree van gezondheidscentrum Het Kompas in de wijk Groot Driene te Hengelo.
Het gebouw is een 1-laags schoolgebouw uit de jaren ’70 dat volgens de traditionele stapelbouwmethode is gebouwd. De gebouwindeling is als gevolg van de nieuwe gebruiksfunctie geheel aangepast. Hiervoor hebben we diverse sloopwerken aan de binnen- en buitenzijde van het gebouw uitgevoerd. Aan de binnenzijde zijn diverse nieuwe binnenwanden, kozijnen en deuren bijgeplaatst. De gebouwafwerking (plafond-,vloer- en wandafwerking) is nagenoeg geheel vernieuwd. Aan de buitenzijde van het gebouw zijn de bestaande houten dakranden vervangen door baksteen (steenstrips). De gehele buitengevel is daana geïsoleerd en geschilderd met een silicaat muurverf. Debestaande houten buitenkozijnen zijn nagenoeg allemaal vervangen door aluminium puien / buitenkozijnen. Op het dak is een nieuw dakbedekkingsysteem op het bestaande systeem aangebracht.

Opdrachtgever: Fysiotherapie Boersma CS en Huisartsenpraktijk Wind en Bruns
Architect: Insight Vormgevers Interieurarchitecten B.V.
Plaats: Hengelo
Bouwtijd: September 2015 – februari 2016