Project omschrijving

Restauratiewerkzaamheden landgoed De Bannink, Colmschate (Deventer)

Ten oosten van het dorp Colmschate, in de buurtschap Essen, ligt het landgoed De Bannink. Het landgoed is driehonderd hectare groot en telt acht pachtboerderijen. Ongeveer een derde van het landgoed bestaat uit bos. Er zijn diverse waterpartijen en houtsingels. Landhuis, koetsierswoning en koetshuis zijn Rijksmonumenten. Het huidige huis De Bannink werd aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd.

Door het opstellen van de tienjaren-onderhoudsplanning, wordt elk jaar een gedeelte van het landhuis, koetsierswoning of koetshuis door Haafkes gerestaureerd. Het hoofdgebouw, het koetshuis, de klokkentoren en de toegangspoort van het landhuis zijn onlangs gerestaureerd. Het zinken roevendak is in uitvoering genomen. Alle restauratiewerkzaamheden zijn in bouwteam met de opdrachtgever Stichting Sandberg van Leuvenum uit Deventer voorbereid en uitgevoerd. Hierbij hebben wij veel engineeringwerkzaamheden gedaan. Inmiddels hebben wij diverse restauraties met elkaar gerealiseerd, wat onze goede samenwerking weergeeft.

De Haafkes-vestiging in Deventer heeft een aantal medewerkers die gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van restauratiewerk. Onze medewerkers worden hiervoor regelmatig getoetst door Stichting Monumentenzorg Gelderland.