Zoals bekend, is Haafkes Veldwachter genomineerd voor de ondernemersverkiezing van Deventer Marktplein, in de categorie MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Stemmen kan via www.deventermarktplein.nl/stem. Hieronder leest u de onderbouwing van Peter Meerman, directeur van Haafkes Veldwachter.

Update: Haafkes Veldwachter heeft de verkiezing gewonnen!

>1  Wat is de kracht van Haafkes Veldwachter?
Als bouwer verwezenlijken wij de dromen van onze klanten. Hierbij staan de wensen van onze klanten centraal. Dat doen we met een grote groep eigen vakmensen die veelal tientallen jaren bij ons werken. Doordat wij een familiebedrijf zijn is continuïteit en een lange termijn visie voor ons erg belangrijk. Ons bedrijf kenmerkt zich daarnaast door veel samen te werken met plaatselijke partners, leveranciers en onderaannemers.

>2  Waarom bent u genomineerd:
Wij zijn genomineerd omdat wij als bedrijf veel terug doen voor de maatschappij, waarbij het ondersteunen van vrijwilligerswerk centraal staat. Daarnaast ben ikzelf erg actief in diverse (plaatselijke) besturen veelal gericht op het promoten van techniek en techniekonderwijs. Met deze belangrijke nevenactiviteiten ben ik ongeveer één dag per week actief.

Als bedrijf steunen wij al 10 jaar de Deventer Beursvloer waarbij wij ieder jaar minimaal 5 matches met een vrijwilligersorganisatie maken. Hierbij stellen wij gratis bouwmaterialen ter beschikking of onze kennis op het gebied van gebouw- onderhoud. Bij ons 100 jarig jubileum in 2015 en onze verhuizing in 2009 hebben wij een aanzienlijk geldbedrag kunnen schenken aan de Vrijwilligers Centrale Deventer. 

Wij zijn als bedrijf actief in het onderwijs doordat wij continu leerlingen en studenten opleiden via stages, leerling werkplekken op de bouw etc. Daarnaast geef ik jaarlijks gastcolleges op het HBO en ben ik actief in meerdere besturen zoals de TechniCampus en het Platform Techniek Stedendriehoek. Jonge mensen interesseren voor techniek staat hierbij centraal. Door goede samenwerking met de diverse onderwijsinstellingen kunnen wij de wensen vanuit het bedrijfsleven kenbaar maken.

Samenwerken met plaatselijke partners om de werkgelegenheid in onze regio te stimuleren. Zo hebben wij recent de brandweerkazerne in Deventer intern verbouwd met alleen maar Deventer leveranciers en onderaannemers. Al jaren lang werken wij samen met Sallcon waarbij wij onze kennis op het gebied van o.a. meubels maken inzetten om samen met Sallcon de mooiste projecten te realiseren. Ook maakt Sallcon allerlei houtproducten voor ons.

Duurzaamheid en circulaire economie staan hoog in ons vaandel. Als bedrijf maar ook als persoon zijn wij erg begaan met onze omgeving en het milieu. Hierdoor promoten wij het toepassen van energiezuinige gebouwen en duurzame installaties. Zodra het enigszins kan proberen wij energieneutrale woningen te realiseren. Mijn eigen woning is zeer energiezuinig evenals ons kantoorgebouw door toepassing van o.a. een warmtepomp en zonnepanelen. Binnenkort starten wij in Twello met de nieuwbouw van 9 energieneutrale woningen.

>3  Waarom zou u moeten winnen?
Het zou heel mooi zijn dat wij als bedrijf deze prijs als MVO ondernemer 2016 zouden winnen als erkenning van onze inzet in de afgelopen jaren. Ik zou het als een enorme eer zien en het zou mij motiveren om ons ook de komende jaren in te zetten voor organisaties en mensen die onze hulp hard kunnen gebruiken.

Daarnaast zal ik andere bedrijven aanmoedigen om meer of in ieder geval meer zichtbaar MVO-activiteiten te ontplooien.