Voor de Flora Apotheek in Colmschate is Haafkes Veldwachter bijna gereed met de verbouwing van de begane grond onder het appartementencomplex aan het Koggeschip te Colmschate. Hier komt de nieuwe apotheekruimte.

Nieuwe locatie
De Flora apotheek is nu gevestigd in het winkelcentrum Flora in Colmschate. In de jaren ’80 hebben wij deze apotheek geheel nieuw gebouwd en heeft Haafkes Veldwachter diverse verbouwingen uitgevoerd . De ruimte in het winkelcentrum is te klein geworden en de apotheek gaat verhuizen naar het pand aan het Koggeschip in Colmschate. De nieuwe apotheek heeft een oppervlak van ca. 500 m². Het was één grote ruimte zonder binnenwanden en plafonds. Deze ruimte moet geheel opnieuw worden ingericht en afgewerkt.

Werkzaamheden verbouwing
In de nieuwe vestiging hebben wij de zwaar beschadigde dekvloeren hersteld en geëgaliseerd, de bestaande wanden gladgemaakt en voorzien van scandoek, nieuwe binnenwanden geplaatst, een toiletgroep aangebracht, een nieuwe toegangspui geplaatst met automatische schuifdeuren, diverse aftimmeringen aangebracht en nieuwe systeemplafonds aangebracht. Binnenkort worden de glazen binnenwanden aangebracht en wordt een nieuwe pvc vloer gelegd. Maandag 13 november is de vooroplevering van de verbouwing en kan door derden de inrichting (kasten, balies en werkplekken) worden geplaatst.

De apotheek gaat in week 47 proefdraaien om te kijken of alle systemen werken en of de nieuwe werkmethodiek voldoet. Op 2 en 3 december vindt de verhuizing plaats van de huidige vestiging aan de Flora naar de nieuwe apotheek aan het Koggeschip.

Neem een kijkje bij andere recent verbouwde projecten