Dinsdag 7 februari vond het minisymposium van Bouwend Nederland Regio Twente plaats, in het Kulturhus in Borne. Die middag stond het thema ‘Sociaal ondernemen een lust of een last’ centraal.

Herbenoemde voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, en Lucas Haafkes als voorzitter van Regio Twente vertelden hoe Bouwend Nederland er voor en in staat en waar ondernemers tegen aan lopen. Over de positieve ontwikkelingen, maar ook over de aandachtspunten die blijven. Michel Kotteman gaf als bestuurder en als opdrachtgever namens de veertien gemeenten zijn visie. Roland Koerhuis zorgde namens Klink Nijland voor de praktijkvoorbeelden. En uiteindelijk nam Werkplein Twente de genodigden mee richting de oplossingen.

Naast de sprekers stonden vooral de 23 cliënten van dagactiviteitencentrum De Ster, zorgorganisatie Aveleijn en Werkplein Twente in het middelpunt van de belangstelling. Zij zorgden voor een warm ontvangst met een hapje en een drankje en een aantal had het stamppottenbuffet zelf klaargemaakt onder leiding van Helmut Jacobs van De Twentsche Pot. Na afloop deelden ze 240 unieke goodiebags uit met een baksteen-chocolaatje dat ze samen met bakker Jan Koehorst hadden gemaakt.

Lucas Haafkes deelde na zijn openingswoord bioscoopkaartjes uit als bedankje voor hun enthousiaste bijdrage aan het symposium.

Burgemeester Rob Welten en wethouder Michel Kotteman, hartelijk bedankt voor de Bornse gastvrijheid!