Afgelopen dinsdag is de realisatieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van het sportcomplex aan de Zanderij in Ermelo. Wethouder Leo van der Velden tekende namens het college van B&W en directeur Fons Haafkes namens Aannemersbedrijf Haafkes, specialist in onder andere de sportsector.

Het college is blij dat de bouw van het nieuwe sportcomplex gaat beginnen en “een ervaren en betrouwbare bouwpartner hebben binnengehaald.” Ook zijn ervaren installatietechnische bedrijven Hellebrekers, Hollander Techniek en Paulus Elektro betrokken bij het ontwerp en de bouw. OLCO Advies en Management neemt het projectmanagement en de directievoering op zich.

Multifunctioneel gebouw
Het complex is ontworpen door FaulknerBrowns architecten en krijgt drie multifunctionele sportzalen en een zaal voor gym/turnactiviteiten. Ook komt er een zwembad met wedstrijdbad, instructiebad, peuterbad, whirlpool en sauna/stoombad.

Binnenkort wordt gestart met de sloop van het clubgebouw van KC Ermelo en van de Parasol en in april gaat de schop in de grond. De planning is dat op 1 januari 2024 het sportcentrum in gebruik wordt genomen.