Afgelopen vrijdag is de eerste paal geslagen van de bouw van 11 waterwoningen voor het project Aquarius waterwonen in Deventer.

Speciaal voor dit bijzondere project hebben wij wethouder Jan Jaap Kolkman gevraagd om de eerste paal te slaan. Hij was graag bereid dit te doen en vertelde tevens over de aantrekkende economie, werkgelegenheid en de woningmarkt in Deventer.

Samen met de toekomstige bewoners en huidige bewoners hebben wij dit heugelijke feit gevierd. Hierbij was uiteraard ook de projectontwikkelaar Esprit Projectontwikkeling uit Holten aanwezig evenals de makelaars Tysma Makelaardij en Eggink Maalderink Garantiemakelaars Zutphen, Van der Linde Architecten, Lucassen Bouwconstructies, Nijhof installatietechniek en Van Heteren Weg- en Waterbouw.

Vandaag wordt de heistelling aangevoerd. De woningen staan voor de helft boven het water waar wij vanaf aankomende dinsdag 36 stalen buispalen gaan aanbrengen. Daarna worden op de wal nog 45 betonnen palen geheid. Over deze palen worden prefab fundatiebalken gelegd en op de fundatiebalken de begane grondvloer.

Wij realiseren eerst de zes woningen aan de noordzijde van de Rielerkolk en als de verkoop goed gaat gaan we na de zomervakantie starten met de vijf woningen aan de zuidzijde.