Project omschrijving

Duurzame sportveld overkapping Krajicek Playground, RotterdamNieuwbouw sportveld overkapping Krajicek Playground, RotterdamPresentatie van de duurzame sportveld overkapping Krajicek Playground, Rotterdam

Nieuwbouw duurzame overkapping Krajicek Playground, Rotterdam

Innovatieve, demontabele overkapping met licht doorlatend membraam

Haafkes heeft een duurzame sportveld overkapping gebouwd op de Krajicek Playground in de wijk Lombardijen, Rotterdam. Met deze overkapping verwacht Krajicek het aantal sport- en spelbewegingen op de sportaccommodatie te verdubbelen. Ook in de avonduren kan het sporten doorgaan dankzij de milieuvriendelijke ledverlichting. De overkapping kan in de toekomst uitgebreid kan worden, aangezien er nog een 2e sportveld naast ligt.

Demontabele, duurzame constructie
De lichte houtconstructie is gemaakt van duurzame houten spanten, thermisch verzonken stalen verbindingen en een vezel versterkt pvc-dakmembraam met een lange levensduur. De constructie is bovendien demontabel en verplaatsbaar voor eventuele toekomstige ontwikkelingen.

Fundatie
De fundatie bestaat uit stalen trek- drukpalen waarvan de lengte afhankelijk is van de sonderingen en de draagkracht van de ondergrond. Op deze stalen buispalen, die gevuld zijn met beton, worden betonnen poeren gestort met daarin de ankers voor de houten kolommen.

90% daglicht
Het witte pvc-doek laat tot 90% van het daglicht door waardoor er overdag altijd voldoende licht is op het sportveld.

Haafkes als partner
Voor de Nederlandse markt is Haafkes de partner van SMC2 en verzorgen wij het gehele teken-, reken- en vergunningentraject. De innovatieve, duurzame overkapping is een ontwikkeling van de firma SMC2 uit Frankrijk, waar er inmiddels honderden zijn geplaatst.

Wij hopen samen met de Krajicek Foundation dat het aantal sport- en spelbewegingen onder de overkapte sportvelden minimaal verdubbelen zodat wij in de toekomst nog veel meer sportveld overkappingen mogen opleveren!

“De kracht van onze Playgrounds is de combinatie van een veilige plek en de juiste begeleiding. Minimaal twee keer per week is er professionele begeleiding van een buurtsportcoach of een jongerenwerker. Daarnaast organiseren ook jongeren uit de wijk activiteiten. In ruil voor een studiebeurs verzorgen Krajicek Scholarshippers wekelijks verschillende sporten en spellen voor de kinderen uit hun buurt (krajicek.nl).”

Relevante links
Sport en recreatie – Haafkes
smc2-construction.co.uk
Duurzaam bouwen – Haafkes
Krajicek Playgrounds

Opdrachtgever: Krajicek Foundation
Architect: SMC2
Plaats: Rotterdam
Bouwtijd: 15 oktober 2018 – 23 november 2018 (6 weken)