Project omschrijving

Nieuwbouw overkapping Krajicek Playground, Rotterdam

In Rotterdam is aan de Pascalweg 12 op 19 december 2018 de 2e Krajicek playground overkapping feestelijk geopend.

De overkapping staat in de sport- en speeltuin Pascal in de wijk Lombardijen in Rotterdam. Met de overkappingen verwacht Krajicek het aantal sport- en spelbewegingen op het sportveld te verdubbelen. Ook in de avonduren kan het sporten doorgaan omdat de overkappingen zijn voorzien van milieuvriendelijke led-verlichting. De overkapping is zo ontworpen en gedimensioneerd dat deze in de toekomst nog uitgebreid kan worden, aangezien er nog een 2e sportveld naast ligt.

Constructie

De lichte constructie is gemaakt van gelamineerde houten spanten, thermisch verzinkten stalen verbindingen en een vezel versterkt pvc-dakmembraam met een lange levensduur.

Fundatie

De fundatie bestaat uit stalen trek- drukpalen waarvan de lengte afhankelijk is van de sonderingen en de draagkracht van de ondergrond. Op deze stalen buispalen, die gevuld zijn met beton, worden betonnen poeren gestort met daarin de ankers voor de houten kolommen.

70% daglicht

In 2 weken tijd worden daarna de houten spanten geplaatst en het pvc-doek aangebracht waarna de verlichting en riolering kan worden aangelegd. Het witte pvc-doek laat 70% van het daglicht door waardoor er overdag altijd voldoende licht is op het sportveld.

Haafkes als partner

Voor de Nederlandse markt is Haafkes de partner van SMC2 en verzorgen wij het gehele teken-, reken- en vergunningentraject.De overkapping is een ontwikkeling van de firma SMC2 uit Frankrijk, waar er inmiddels honderden zijn geplaatst.

Wij hopen samen met de Krajicek Foundation dat het aantal sport- en spelbewegingen onder de overkapte sportvelden minimaal verdubbelen zodat wij in de toekomst nog veel meer sportvelden mogen overkappen!

Opdrachtgever: Krajicek Foundation
Architect: SMC2
Plaats: Rotterdam
Bouwtijd: 15 oktober 2018 – 23 november 2018 (6 weken)