Modulaire gymzalen, sporthallen en overkappingen

Modulaire  gymzalen, sporthallen en overkappingen zijn helemaal van deze tijd, flexibel, betaalbaar en duurzaam. Voor het realiseren van verplaatsbare sportaccommodaties werken wij samen met SMC2 uit Frankrijk. SMC2 is de bedenker en ontwerper van innovatieve duurzame sportaccommodaties volgens een bewezen concept. Haar productscala varieert van sportveldoverkappingen tot volwaardige sportcentra. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Modulair ontwerp

Waar de accommodaties qua vormgeving uiteenlopen, hebben ze allemaal een ding gemeen. Dat is de constructie. Deze is opgebouwd uit een frame van houten kolommen en liggers, overdekt met een waterdicht, UV-werend, lichtdoorlatend, beloopbaar membraam.

Optimale sportbeleving met duurzame overkapping

Het membraam waarmee het dak wordt gecreëerd, en ook de wanden uit kunnen worden vervaardigd, maken SMC2-accommodaties uniek. Het membraam is waterdicht, UV-werend en lichtdoorlatend. Door deze unieke eigenschappen voelt sporten in een SMC2-accommodatie als buitensporten, zonder de hinderlijke invloeden van neerslag, wind of fel zonlicht.

Lage exploitatiekosten

Zowel in aanschaf, exploitatie als onderhoud resulteert een SMC2-accommodatie in aanzienlijk lagere kosten ten opzichte van een traditionele sporthal. Dit door het minimalistische materiaalgebruik, de toepassing van prefab onderdelen (korte bouwtijd) en het feit dat het energieverbruik nihil is. Bovendien zijn de toegepaste materialen vandalismebestendig en zo goed als onderhoudsvrij. Ook dat is terug te vinden in een gunstigere exploitatie.

Uitermate duurzaam

SMC2-accommodaties zijn de duurzaamste accommodaties in de markt. Ten eerste is er door de eenvoud en materialisering van de constructie slechts een beperkte hoeveelheid nieuwe grondstoffen voor nodig. Vervolgens zijn alle toegepaste materialen of hernieuwbaar of ze kunnen circulair worden verkregen. Op hun beurt zijn de toegepaste materialen na demontage ook weer eenvoudig herbruikbaar voor nieuwe doeleinden. Aanvullend daarop zorgt de toepassing van hout (het hoofdbestandsdeel van de constructie) ervoor dat de accommodaties een negatieve CO2-footprint hebben.

Voordelen

  1. Het gehele jaar door te gebruiken bij alle weersomstandigheden
  2. Lage exploitatiekosten
  3. Optimale sportbeleving (overdag kunt u zonder kunstlicht sporten)
  4. Goede akoestiek
  5. Goede luchtkwaliteit door membraam
  6. Demontabel en verplaatsbaar
  7. Extreem duurzaam, met een negatieve CO2-footprint

Gesloten hallen

De gesloten hallen bieden optimaal spelcomfort in een natuurlijk verlichte zaal, zonder echo met een aangename temperatuur. Deze bouwwerken die afgedekt zijn met een transparant membraan zijn modulair van 50 tot 15.000 m². Elke sport zijn eigen oplossing.

Overkappingen

De overkappingen bieden een oplossing voor uw speelvelden, zonder de gebruikers af te sluiten van de buitenlucht. De constructie en transparante afdekking zijn modulair van 50 tot zelfs meer dan 10.000 m² en kunnen aangepast worden naar alle sport- en recreatieactiviteiten.

Modulaire sporthal met duurzame membraam overkapping

Toepassingen:
Gymzalen, tennisbanen, skatebanen, ijshockey, stadions etc. Voor alle dynamische sporten.

Open sportoverkapping met duurzaam membraam

Toepassingen:
Overkapping voor scholen en (bestaande) speelvelden, multisportvelden en sportruimtes in de openlucht, zoals tennisbanen, voetbalvelden, skatebanen etc.

 

Wilt u meer weten?
Wij begrijpen dat u wellicht meer vragen hierover heeft. Bel of mail gerust even!

Verplaatsbare sportaccommodaties - Peter Meerman


Tim Haafkes
Bel: 06 83 57 79 19
of stuur een e-mail

Verplaatsbare sportaccommodaties - Fons Haafkes


Peter Meier

Bel: 06 18 41 66 53
of stuur een e-mail