Vandaag is de nieuwbouw van Schoneveld Breeding opgeleverd. Haafkes Veldwachter heeft in het afgelopen jaar een productiekas (oppervlakte ca 12.500 m2), bedrijfsruimten (ca 7000 m2) en een educatie/inspiratiecentrum (3000 m2) gerealiseerd.

Schoneveld Breeding
Schoneveld Breeding ontwikkelt nieuwe soorten bloeiende potplanten en produceert zaden voor plantentelers wereldwijd. Het bedrijf is marktleider in diverse soorten, waarvan de Cyclaam het bekendst is. Bij de hoofdvestiging aan de Dernhorstlaan 9 te Twello ontbrak de ruimte voor de doorontwikkeling van het bedrijf en werkt zij sinds 2004 al aan haar bedrijfsverplaatsing. Met de bedrijfsverplaatsing verhuizen ook ruim 190 medewerkers mee. Een belangrijk aspect voor Schoneveld om deze met zorg geselecteerde medewerkers en opgebouwde kennis te behouden voor het bedrijf.

Het complex
Het educatie- en inspiratiecentrum – in de wandelgangen ook wel PlantXperience genoemd – is een bijzondere volledig glazen schuur gesitueerd op het ‘achtererf’ van een T-boerderij als kantoor. Hieronder bevinden zich een aantal utiliteitsgebouwen met diverse functies, zoals een weefselkweek laboratorium, ruimte voor toegepaste celbiologie, zaadtechnologie, productpresentatie, vergader- en overlegruimtes en mogelijkheden om leerlingen en geïnteresseerden rond te leiden.

Wij wensen alle medewerkers veel succes en plezier op de nieuwe locatie!