Haafkes Fit Concept

Ready-to-build sportaccommodaties


Uw nieuwe gym- of sportzaal: Wij hebben hem al ontwikkeld.

Het gebruik van gym- en sportzalen is de afgelopen decennia enorm veranderd. Veel sportaccommodaties hebben een nieuw multifunctioneel karakter gekregen. Bovendien voldoen ze niet langer aan de voorschriften en wensen van de moderne sporters. Daar komt bij dat sommige gym- en sportzalen op de verkeerde plek staan. Er moet dus wat gebeuren. Elke gemeente kan opnieuw het wiel uitvinden, een uitgebreid traject aangaan met het uitwerken van een bestek en tekeningen én het uitschrijven van een aanbesteding. Eén ding is zeker: dat kost veel tijd, overhead en geld. Dat kan anders!

Haafkes Gymzaal Buiten
Haafkes Gymzaal Binnen


Dezelfde basis met een inrichting op maat
Vanuit die nuchtere Twentse gedachte hebben wij het Haafkes Fit Concept ontwikkeld. Hét concept voor een voordelige en hoogwaardige maatwerk gym- of sportzaal, die voldoet aan alle voorschriften en sporttechnische eisen. Deze komen voort uit de sporten die in de gym- of sportzaal worden beoefend, en zijn daarmee van wezenlijk belang voor de inrichting van uw nieuwe accommodatie. Met een uitgekiend bouwproces en doordachte basismodellen bieden wij u een sportaccommodatie die klaar is om gebouwd te worden. Met de uitgebreide optielijst stelt u deze helemaal naar eigen wens samen op het gebied van uitstraling, indeling en inrichting. Kortom: een maatwerkproduct, met de prijs van een vast concept.

Hoe wij werken
Wij stellen uw gym- of sportzaal in nauw overleg samen met u, de gebruikers en de sporters. Daarbij gebruiken wij een actuele database met de (wedstrijd)voorschriften van meer dan tachtig sportbonden en onderwijsinstellingen. Zo weet u zeker dat uw sportaccommodatie voldoet. Wij voeren de opdracht uit in bouwteamverband en leveren uw gym- of sportzaal turn-key op. De complete verantwoordelijkheid voor het ontwerp en de realisatie ligt bij Haafkes. Daarbij hoort ook het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Tijdens het ontwerp- en bouwproces vinden we transparantie erg belangrijk. Zo weet u als opdrachtgever precies waar u aan toe bent. In 8 tot 10 maanden is uw gym- of sportzaal klaar voor gebruik.

Circulariteit en duurzaamheid
Renovatie of toch nieuwbouw? Een veelgestelde vraag waar we u graag mee helpen. Soms is renovatie een optie, en ook dat pakt Haafkes graag voor u op. In veel gevallen blijkt nieuwbouw op de lange termijn toch aantrekkelijker. Het vergt een iets grotere investering dan renovatie, maar deze verdient zich door de extreem lage exploitatiekosten vanzelf weer terug. En u heeft een gebouw dat volledig aan alle moderne voorschriften voldoet. Ons concept voldoet aan de BENG-normen, is optimaal geïsoleerd, all-electric en vrijwel volledig her- en demontabel. Bovendien maken we gebruik van onderhoudsarme en duurzame materialen.

Kosten- en tijdbesparing
Met het Haafkes Fit Concept kunnen wij uw sport- of gymzaal realiseren voor een prijs die 15 tot 20 procent lager ligt dan gebruikelijk. Hoe dat komt? Onder andere door optimale efficiëntie: er gaan namelijk geen onnodige tijd en kosten verloren aan onderzoek, advies en overleg.

Gratis quickscan

Met een vrijblijvende en gratis quickscan stellen we samen vast aan welke eisen uw gym- of sportzaal moet voldoen. Op basis daarvan ontvangt u van ons binnen twee weken een raming van de totale kosten en doorlooptijd. Daar kunt u concreet mee verder!

Wilt u weten wat de mogelijkheden van het Haafkes Fit Concept voor u zijn? Neem contact op met Peter Meier.

Daag ons uit!

Wilt u meer weten?
Wij begrijpen dat u wellicht meer vragen hierover heeft. Bel of mail gerust even!


Tim Haafkes

Bel: 06 83 57 79 19
of stuur een e-mail


Fons Haafkes

Bel: 06 53 67 81 77
of stuur een e-mail


Peter Meier

Bel: 06 18 41 66 53
of stuur een e-mail


Wouter Visser

Bel: 06 20 24 59 30
of stuur een e-mail